Kristen Stewart Balkan


You are not connected. Please login or register

11. NEMA RIJECI ZA OVO

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 11. NEMA RIJECI ZA OVO on Sun Nov 28, 2010 7:07 am

Alisper 4ever

Alisper 4ever
Moderator
Moderator
11. NEMA RIJECI ZA OVO

Preuzeto sa http://www.robertpattinsonsrb.com

Na dopuštenje glavne adminke .BUT HOME IS NOWHERE.

Bellino tijelo, zaliveno crvenilom, pocelo se trzati i otimati u Rosalienu narucju, kao da se trese na elektricnoj stolici. Lice joj je pritom cijelo vrijeme bilo prazno - u nesvijesti. Gibala se od onog mahnitog koprca-nja iz sredine tijela. Njezine je grceve pratilo oštro unutarnje pucanje i lomljenje.
Rosalie i Edvvard ostali su ukipljeni na najkracih pola sekunde, a onda su sijevnuli. Rosalie je smjesta podigla Bellino tijelo u narucje, te su se ona i Edvvard vinuli stubištem na kat, vicuci tako brzo da sam teško uspijevao razabrati pojedine rijeci.
Jurnuo sam za njima.
"Morfija!" urliknuo je Edvvard prema Rosalie.
"Alice - nazovi Carlislea!" graknula je Rosalie.
Soba u koju sam ušao za njima izgledala je kao hitna služba postavljena usred knjižnice.
Rasvjeta je bila jarka i bijela. Bella je ležala na bolnickom stolu pod tim sjajem, kože utvarne pod reflektorima. Tijelo joj se koprcalo poput ribe na pijesku. Rosalie je pritisnula Bellu na ležaj i trzanjem i drapanjem smaknula odjecu s nje, dok joj je Edvvard zabijao injekciju u nadlakticu.
Koliko sam je puta zamišljao golu? Sad nisam mogao gledati. Bojao sam se sjecanja koje bi mi se zadržalo u glavi.
"Pa što se zbiva, Edvvarde?"
"Dijete se guši!"
"Posteljica se sigurno odvojila!"
Tu je negdje Bella došla k sebi. Reagirala je na njihove rijeci krikom koji mi je proparao bubnjice.
"VADI ga!" vrisnula je. "Ne može DISATI! Vadi ga ODMAH!"
Vidio sam kako se stvaraju crvene tockice kad su joj od vriska popucale kapilare u ocnim jabucicama.
"Morfij—" zarežao je Edvvard.
"NE! ODMAH— !" Novi nalet krvi iz grla ugušio je ostale rijeci koje je htjela kriknuti. Podigao joj je glavu, ocajnicki joj nastojeci ocistiti usnu šupljinu kako bi ponovno mogla disati.
Alice je uletjela u sobu i zakvacila malu plavu slušalicu Rosalie pod kosu. Zatim se Alice odmaknula, razrogacenih, gorucih zlatnih ociju, dok je Rosalie mahnito siktala u telefon.
Pod jarkom svjetlošcu, Bellina je koža djelovala prije modrikasto i crno negoli bijelo. Zagasito je crvenilo istjecalo pod kožom preko goleme, uz-drhtale ispupcine njezina trbuha. Rosalie je prinijela ruku sa skalpelom.
"Pusti da morfij pocne djelovati!" viknuo je Edvvard na nju.
"Nema vremena", prosiktala je Rosalie. "On umire!"
Spustila je ruku na Bellin trbuh, i jarko je rumenilo briznulo iz prosjecene kože. Kao da je izlila vjedro, odvrnula slavinu do kraja. Bella se trznula, ali nije vrisnula. Još uvijek se gušila.
A nato se Rosalie pomutilo u glavi. Primijetio sam kako joj se izraz lica mijenja, opazio kako joj se usne zadižu nad zube, a crne se oci krijese od žedi.
"Ne, Rose!" urliknuo je Edvvard, ali ruke su mu bile potpuno zauzete pridržavanjem Belline glave, kako bi mogla disati.
Bacio sam se na Rosalie, preskocivši stol a da se nisam pritom potrudio fazirati. Kad sam udario u njezino kamenito tijelo i odbacio je prema vratima, osjetio sam kako mi se skalpel u njezinoj ruci zabija duboko u lijevu mišicu. Desnim sam je dlanom opalio po licu, što joj je ukliještilo celjust i prekinulo dišne putove.
Kad sam joj vec primio lice, odmaknuo sam joj tijelo da je mogu kako treba kresnuti nogom u drob; bilo mi je kao da sam šutnuo beton. Rosalie je odletjela u dovratak i razvalila mu jednu stranu. Mali zvucnik u uhu raspao joj se u komadice. Zatim se tu našla Alice i odvukla je za grkljan u hodnik.
I morao sam skinuti kapu Blondinki - nije se oduprla ni malim prstom. Htjela je daje pobijedimo. Pustila mije daje tako izdevetam kako bi spasila Bellu. Dobro, kako bi spasila stvora.
Išcupao sam si oštricu iz ruke.
"Alice, vodi je odavde!" viknuo je Edvvard. "Vodi je Jasperu i drži je tamo! Jacobe, trebaš mi!"
Nisam gledao kako Alice dovršava posao. Okrenuo sam se na peti prema operacijskom stolu, gdje je Bella postajala sva plava, iskolacenih ociju.
"Reanimacija?" zarežao je Edvvard prema meni, zahtijevajuci brzi odgovor.
"Da!"
Na brzinu sam procijenio izraz njegova lica, tražeci bilo kakvu naznaku da bi mogao reagirati kao Rosalie. Nisam vidio ništa osim potpuno usredotocene žestine.
"Riješi joj disanje! Moram ga izvuci prije nego što—"
Još jedan prodoran lom u njezinu tijelu, najglasniji dosad, tako glasan da smo se obojica zgranuto ukipila, cekajuci da ona odgovori krikom. Ništa. Njezine noge, koje su joj dosad bile skvrcene od agonije, sada su se objesile i raširile u neprirodan položaj.
"Njezina kralježnica", užasnuto je protisnuo.
"Vadi to iz nje!" zarežao sam i dobacio mu skalpel. "Više ništa nece osjetiti!"
I onda sam se nagnuo nad njezinu glavu. Usna joj je šupljina izgledala cisto, pa sam prislonio svoja usta na njezina i puhnuo zrak punim plucima. Osjetio sam kako joj se drhtavo tijelo širi, tako da sam zakljucio da joj u grlu nema prepreka.
Usne su joj imale okus krvi.
Cuo sam kako joj srce neravnomjerno lupa. Samo tako, uputio sam joj usrdnu misao i puhnuo još jedan nalet zraka u njezino tijelo. Obecala si mi. Samo neka ti srce i dalje kuca.
Zacuo sam tih, vlažan potez skalpela preko njezina trbuha. Još se krvi izlilo na pod.
Sljedeci me zvuk ošinuo, neocekivan, stravican. Rezak poput paranja metala. Podsjetio me na borbu na cistini prije toliko mjeseci, na reski zvuk komadanja novorodenih. Bacio sam pogled i vidio daje Edvvard prislonio lice na ispupcinu. Vampirski zubi - siguran nacin paranja vampirske kože.
Stresao sam se i puhnuo još zraka u Bellu.
Uzvratila mi je kašljem, trepcuci, obnevidjelo prevrcuci ocima.
"Da si ostala sa mnom, Bella!" viknuo sam na nju. "Cuješ me? Ostani! Da me nisi ostavila. Samo neka ti srce kuca!"
Oci su joj kolutale, nastojeci pronaci mene, ili njega, ali ništa ne za-pažajuci.
Svejedno sam zurio u njih, ne odmicuci pogled.
A onda joj se tijelo odjednom ukocilo pod mojim dlanovima, premda joj se disanje grubo vratilo, a srce joj je nastavilo lupati. Shvatio sam da ta ukocenost znaci da je gotovo.
Unutarnjeg udaranja više nije bilo. Stvor je sigurno izvaden iz nje. I bio je.
Edvvard je prošaptao: "Renesmee."
Znaci, Bella je pogriješila. Nije to bio djecak kojeg je zamišljala. Što me nije narocito iznenadilo. U cemu to uopce ona dosad nije pogriješila?
Nisam odmaknuo pogled s njezinih podlivenih ociju, ali osjetio sam kako slabašno diže ruke.
"Daj mi..." zakreštala je prepuklim šaptom. "Daj mi da je primim."
Valjda sam trebao znati da ce joj on uvijek dati ono što traži, bez obzira na to koliko glup njezin zahtjev bio. Ali nisam ni sanjao da ce je sada poslušati. Pa mi nije palo na pamet da ga sprijecim.
Nešto toplo dotaklo mi je ruku. Vec mi je to trebalo privuci pozornost. Meni ništa nije bilo toplo.
Ali nisam mogao odmaknuti pogled od Bellina lica. Zatreptala je i zatim se zagledala, jer su joj oci napokon progledale. Prostenjala je cudnim, slabašnim tepanjem.
"Renes... mee. Tako je... prekrasna."
A onda je zinula - zinula od boli.
Kad sam je napokon pogledao, bilo je prekasno. Edvvard joj je oteo toplo, krvavo stvorenje iz onemocalih ruku. Oci su mi preletjele preko njezine kože. Bila je crvena od krvi - krvi koja joj je istekla iz usta, krvi kojom je cijeli stvor bio premazan, kao i svježe krvi koja je navirala iz ranice
od ugriza u obliku dvostrukog polumjeseca, tik iznad njezine lijeve dojke.
"Ne, Renesmee", promrmljao je Edvvard, kao da uci cudovištance bontonu.
Nisam pogledao ni njega ni stvora. Gledao sam samo Bellu dok su joj se oci obrtale u dupljama.
Sa završnim, tupim ga-hamp, srce joj je posustalo i utihnulo.
Promaknulo je možda pola jednog otkucaja, a onda su mi se ruke našle na njezinim grudima, dajuci joj reanimaciju. Brojio sam u glavi, nastojeci zadržati ravnomjeran ritam. Jedan. Dva.
Tri. Cetiri.
Odmaknuo sam se na trenutak i opet puhnuo puna pluca zraka u nju.
Više ništa nisam vidio. Oci su mi bile suzne i mutne. Ali bio sam hipersvjestan zvukova u prostoriji. Nevoljkoga glu-glu njezina srca pod
usrdnim pritiskom mojih ruku, nabijanja moga vlastitog srca, te još jednog - treperavih otkucaja koji su bili prebrzi i prelagani. Nisam ih uspijevao prepoznati.
Upuhnuo sam još zraka Belli niz grlo.
"Pa što cekaš?" zadihano sam procijedio, ponovno joj tiskajuci srce. Jedan. Dva. Tri. Cetiri.
"Preuzmi bebu", užurbano je rekao Edvvard. "Baci je kroz prozor." Jedan. Dva. Tri. Cetiri. "Daj je meni", zvonko je prošaptao glas s vrata. Edvvard i ja zarežali smo u isti mah. Jedan. Dva.
Tri. Cetiri.
"Obuzdala sam se", obecala je Rosalie. "Daj mi bebu, Edvvarde. Brinut cu se za nju dok Bella ne..."
Ponovno sam pružio dah Belli dok se odvijala primopredaja. Treperavo tumpa-tumpa-tumpa izgubilo se u daljini.
"Odmakni ruke, Jacobe."
Podigao sam pogled s Bellinih bijelih ociju, i dalje joj pumpajuci srce. Edvvard je u ruci držao injekciju - sasvim srebrnkastu, kao da je izradena od celika.
"Što ti je to?"
Kamenom je rukom odbio moju od sebe. Zaculo se tiho hrskanje kad mije udarcem slomio mali prst. Iste je sekunde zabio iglu ravno u njezino srce.
"Moj otrov", odgovorio mi je i utisnuo klip do kraja.
Zacuo sam trzaj u njezinu srcu, kao da joj je dao elektrošok.
"Pumpaj dalje", naredio mije. Zvucao je ledeno, mrtvo. Gorljivo, lišen misli. Kao daje stroj.
Zanemario sam bolove u prstu koji mi je zarastao i poceo joj opet tiskati srce. Išlo mi je teže, kao da joj se u njemu gruša krv - sve gušca i sporija. Dok sam joj tjerao sada viskoznu krv kroz arterije, promatrao sam što on radi.

View user profile

2 Re: 11. NEMA RIJECI ZA OVO on Sun Nov 28, 2010 7:09 am

Alisper 4ever

Alisper 4ever
Moderator
Moderator
Izgledalo je kao da je ljubi, prelazi joj usnama preko grla, preko zapešca, preko pregiba s unutarnje strane lakta. Ali cuo sam socno drapanje njezine kože dok ju je probijao i probijao zubima, tjerajuci joj otrov u organizam na što je moguce više mjesta. Vidio sam kako mu blijedi jezik prelazi preko posjeklina koje krvare, ali prije nego što me zbog toga stigla obuzeti muka ili ljutnja, shvatio sam što radi. Na mjestima gdje je jezikom premazao otrov preko njezine kože, cvrsto ju je zalijepio. Time je zadržao i otrov i krv u njezinu tijelu.
I dalje sam joj puhao zrak u usta, ali tu više nije bilo nicega. Samo odgovora u vidu beživotna podizanja njezinih prsa. Nastavio sam joj pumpati srce i brojiti, dok je on bjesomucno radio na njoj, nastojeci je ponovno sastaviti. Ali što sudbina rastavi...
Jer tu više nije bilo nicega, samo on, samo ja. Trudili smo se oko trupla.
Jer samo je to ostalo od djevojke koju smo obojica voljeli. Ovo slomljeno, iskrvareno,
izmoždeno truplo. Nismo više mogli sastaviti Bellu.
Znao sam da je prekasno. Znao sam da je mrtva. Znao sam to sa sigurnošcu, jer me ništa
više nije vuklo prema njoj. Nisam osjecao nikakav razlog da budem tu uz nju. Ona više nije
bila tu. Zato me ovo tijelo više nije privlacilo. Bezumna potreba da budem blizu nje sada je
išcezla.
Ili se, tocnije receno, možda preselila. Kao da sam sada osjecao privlacenje iz suprotnog
smjera. S druge strane vrata, iz prizemlja. Žudnju da odem odavde i nikad se, baš nikad, više ne vratim.
"Idi, onda", podviknuo je i ponovno mi udarcem odmaknuo ruke, preuzimajuci ovaj put moje mjesto. Sudeci prema osjecaju, slomio mi je tri prsta.
Otupjelo sam ih izravnao, ne hajuci za tupu bol. Tjerao joj je mrtvo srce brže nego ja do
maloprije. "Nije ona mrtva", zarežao je. "Bit ce ona dobro." Nisam bio siguran da se i dalje
obraca meni.
Okrenuvši se, ostavljajuci ga sa svojom mrtvom ženom, polako sam prošetao do vrata. Tako polako. Nisam mogao natjerati noge da se brže krecu.
To je to, znaci. Ocean boli. Druga obala tako daleka sa suprotne strane uskovitlane pucine da je ne mogu niti zamisliti, a kamoli vidjeti.
Opet sam se osjetio prazno, sad kad sam izgubio svoju svrhu. Spašavanje Belle vec je tako
dugo bila moja borba. A ona nece biti spašena. Dobrovoljno se žrtvovala da je rastrga to
cudovišno mladunce, i tako je borba bila izgubljena. Sve je bilo gotovo.
Zadrhtao sam na zvuk koji je dopirao iza mene dok sam teškim koracima silazio stubištem -
zvuk mrtva srca koje se silom tjera da kuca.
Došlo mi je da si nekako ulijem klor u glavu i pustim da mi sprži mozak. Da mi spali slike
zaostale za Bellinim završnim minutama. Pristajem na
trajno oštecenje mozga ako se uspijem toga riješiti - vrištanja, krvarenja, nesnosnog pucanja i lomljenja dok ju je novorodena neman razdirala iznutra...
Došlo mi je da otrcim odande, da preskacem deset po deset stuba i izjurim iz kuce, ali stopala su mi bila teška kao željezo, a tijelo umornije nego što je ikada prije bilo. Vukao sam se niz stubište poput starog bogalja.
Zadržao sam se na najnižoj stubi, prikupljajuci snagu da prodem kroz vrata.
Rosalie je sjedila na neumrljanom kraju bijeloga kauca, okrenuta ledima prema meni, i tepala je i mrmorila stvoru umotanom u dekicu u svome narucju. Sigurno je cula kako sam zastao, ali nije marila za mene, zaokupljena svojim trenutkom izgubljenog majcinstva. Možda ce sada biti sretna. Rosalie je dobila što je htjela, a Bella se više nikad nece vratiti da joj oduzme to stvorenje. Upitao sam se nije li se ova otrovna plavuša upravo tome cijelo vrijeme nadala.
Držala je nešto tamno u rukama, a sicušni ubojica u njezinu narucju ispuštao je zvukove
pohlepnog sisanja.
Miris krvi u zraku. Ljudske krvi. Rosalie ju je time hranila. Pa jasno da želi krv. Cime li se
drugim može hraniti neman koja je u stanju brutalno unakaziti vlastitu majku? Jednako je tako slobodno mogla piti Bellinu krv. Možda je tako i bilo.
Snaga mi se vratila dok sam slušao kako se mala krvnica hrani.
Snaga i mržnja i jara - rumena jara koja mi je oblila glavu, pekuci me, ali ništa ne brišuci.
Prizori u mojoj glavi bili su joj gorivo, koje je raspirivalo požar, ali odbijalo izgorjeti. Osjecao sam kako me podrhtavanje potresa od glave do pete, i nisam ga pokušao zaustaviti.
Rosalie je bila potpuno zaokupljena stvorenjem i uopce nije obracala pažnju na mene. Tako
obuzeta, nece biti dovoljno brza da me zaustavi.
Sam je imao pravo. Stvor je bio protuprirodan - samo se njegovo postojanje protivilo prirodi.
Bio je crn, bezdušan demon. Nešto što nema pravo postojati.
Nešto što se mora uništiti.
Ucinilo mi se da me ono privlacenje ipak nije vodilo prema vratima. Sada sam ga osjetio, kako me bodri, kako me tjera dalje. Kako me sili da dovršim ovo, da ocistim svijet od ove nakaze.
Rosalie ce me pokušati ubiti nakon što ubijem stvorenje, a ja cu joj se oduprijeti. Nisam bio
siguran hocu li je stici dokrajciti prije nego što joj ostali priteknu u pomoc. Možda hocu, a
možda i necu. Kako god ispadne, bilo me baš briga.
Bilo me baš briga hoce li vukovi, bez obzira na copor, osvetiti moju pogibiju, ili prozvati pravdu Cullenovih poštenom. Ništa od toga nije mi bilo bitno. Jedino mije bilo stalo do moje vlastite pravde. Do moje osvete. Stvor koji je ubio Bellu nece živjeti ni minute dulje.
Da je Bella preživjela, mrzila bi me zbog ovoga. Htjela bi me ubiti vlastitim rukama.
Ali bilo me baš briga. Nju nije bilo briga zbog onoga što je meni ucinila
- što je dopustila da bude preklana kao životinja. Zašto da onda uzimam njezine osjecaje u
obzir?
Tu je onda bio i Edvvard. Sigurno je sada previše zauzet - previše izgubljen u svome suludom nijekanju i pokušajima da reanimira tijelo - da bi osluškivao moje namjere.
I tako necu dobiti priliku da održim obecanje koje sam mu dao, osim ako - a u tu okladu ja ne bih uložio novac - ne uspijem pobijediti u okršaju protiv Rosalie, Jaspera i Alice, troje na
jednoga. Ali cak i ako odnesem pobjedu, nisam vjerovao da bih bio u stanju ubiti Edvvarda.
Jer nisam imao dovoljno suosjecanja za to. Zašto da mu omogucim bijeg od onoga što je
ucinio? Zar ne bi bilo poštenije - i meni prihvatljivije - pustiti ga da živi bez icega, bez upravo icega?
Zamalo sam se osmjehnuo, bez obzira na mržnju koja me ispunjavala, kad sam si to predocio.
Bez Belle. Bez ubilackog nakota. Pa još i bez onoliko clanova obitelji koliko budem uspio
posmicati. Naravno, njih ce vjerojatno moci ponovno sastaviti, jer necu biti u prilici da ih
spalim. Za razliku od Belle, koja više nikada nece biti cijela.
Upitao sam se može li se stvor opet sastaviti. Sumnjao sam u to. Dijelom je potjecao od Belle - pa je sigurno naslijedio dio njezine ranjivosti. Cuo sam to u sitnom, ritmicnom kucanju njegova srca.
Stvoru je srce kucalo. Njoj nije.
Protekla je samo sekunda dok sam donosio te lake odluke.
Drhtanje mi je bivalo sve žešce i jace. Napeo sam se, pripremajuci se skociti na plavokosu
vampiricu i zubima joj istrgnuti ubitacno stvorenje iz narucja.
Rosalie je opet nešto zatepala stvorenju, odložila praznu metalnu nazovi-bocicu i podigla
nakazu u zrak da joj licem pomiluje obraz.
Savršeno. Taj novi položaj bio mi je savršen za napad. Nagnuo sam se i osjetio kako me jara pocinje mijenjati, dok je privlacenje prema ubojici jacalo - bilo je snažnije nego ikada prije, tako snažno da me podsjetilo na zapovijed Alfe, kao da ce me smožditi ako ga ne poslušam.
Ovaj put sam ga htio poslušati.
Ubojica je pogledala preko Rosaliena ramena u mene, ocima usredotocenim onako kako oci
nijednog novorodenog stvorenja ne bi smjele biti.
Toplim, smedim ocima, boje mlijecne cokolade - upravo iste boje koju su imale Belline.
Drhtanje mi se naglo prekinulo; oblila me vrucina, snažnija nego prije, ali više to nije bila ona jara - više nisam izgarao.
Blistao sam.
Sve se u meni rastavljalo dok sam gledao u porculansko lišce napola vampirske, napola
ljudske bebe. Sve spone koje su me spajale s dotadašnjim životom raskinule su se u brzim
rezovima, kao kad se sijeku uzice što drže hrpu balona. Sve zbog cega sam bio to što sam bio - moja ljubav prema mrtvoj djevojci kat više, moja ljubav prema ocu, moja ljubav prema novome coporu, ljubav prema ostaloj braci, mržnja prema mojim neprijateljima, moj dom, moje ime, moje ja - u tom se trenutku odvojilo od mene - rec, rec, rec - i odlebdjelo u prazninu.
Nisam odlebdio sa svim tim. Nova me uzica zadržala u mjestu.
I to ne jedna, vec milijun njih. Ne uzica, vec celicnih kabela. Milijun celicnih kabela zajedno me vezivalo za jedno stvorenje - za samo središte svemira.
Sada sam to uvidio - kako se svemir okrece oko upravo ove tocke. Nikad prije još nisam
razaznao simetriju svega što postoji, ali sada mi je bila bjelodana.
Zemljina sila teža više me nije vezivala za mjesto na kojem stojim.
Ne, to me majušna djevojcica u narucju plavokose vampirice sada držala ovdje.
Renesmee.
Odozgo je dopro nov zvuk. Jedini zvuk koji me mogao dirnuti u ovom beskrajnom trenutku.
Mahnito lupanje, žustro kucanje...
Srce što se mijenja.

View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum